Zorg bij Alzheimer Utrecht

Wanneer u de diagnose Alzheimer gesteld heeft gekregen, of wanneer u te maken heeft met een andere vorm van dementie, is het belangrijk dat u goed nadenkt over uw toekomst. Het is vaak niet makkelijk om ineens over bepaalde dingen te moeten gaan nadenken, maar het is zowel voor u als voor uw naasten belangrijk dat alles goed geregeld is. Wilt u bijvoorbeeld naar een zorginstelling verhuizen als u niet geheel zelfstandig meer bent? Of wilt u juist dat de zorg naar u toe komt, en dat u zo lang mogelijk thuis blijft wonen? Met de mogelijkheden van nu kunt u eigenlijk alles regelen zoals u dat zelf prettig vindt. Zuster Jansen speelt daar graag een rol in, door thuiszorg bij Alzheimer te bieden in Utrecht en omgeving.

Als mantelzorg geen (wenselijke) optie is

In de beginfase van Alzheimer is er vaak een familielid of vriend(in) die komt helpen. Hij of zij komt af en toe even kijken hoe het gaat, belt iedere dag even op, gaat met u mee naar de dokter… Vaak is dit nog wel goed te combineren met de drukte van het eigen leven. Maar wat als u meer zorg nodig heeft? Wat als u steeds vaker afspraken vergeet, in de war bent over de dagelijkse handelingen of misschien wel niet meer alleen kunt zijn? Het zijn geen prettige scenario’s om aan te denken, maar het is belangrijk dat de mensen om u heen op de hoogte zijn van wat u fijn zou vinden.

Als mantelzorg niet meer wenselijk is, of als het voor de mantelzorger niet langer mogelijk is om de zorg voor u te combineren met zijn of haar eigen leven, dan is het tijd voor een andere oplossing. Zuster Jansen biedt dan thuiszorg bij Alzheimer, die wordt ingezet zoals u dat prettig vindt. We kunnen bijvoorbeeld starten met 12-uurs zorg of nachtzorg, of u kunt gelijk een beroep doen op 24-uurs zorg bij Alzheimer. Hierover heeft u altijd zelf de controle, omdat Zuster Jansen particuliere thuiszorg biedt. U kunt bij ons terecht als u een indicatie heeft voor zorg vanuit de Wlz, maar ook zonder indicatie staan wij voor u klaar.

Een klein, vast zorgteam staat voor u klaar

Zuster Jansen werkt met kleine teams, die bestaan uit vijf ervaren zorgverleners. Zij onderhouden contact met uw behandelend arts en apotheker, maar zorgen er ook voor dat aanwezige familieleden zich betrokken voelen bij de situatie. Zij zitten mogelijk met zorgen en vragen, en daarom is het belangrijk dat zij bij de verzorgers terechtkunnen. Wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen, en verzekerd zijn van de juiste hulp? Neem dan contact op met Zuster Jansen. Wij geven u graag vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden, zodat u weloverwogen een keuze kunt maken. Vul gerust het contactformulier in dat u onderaan deze pagina vindt, of neem contact op via 020-6366837.

Lees meer bij Zuster Jansen
“De Diensten van Zuster Jansen zijn optimaal. Onze familie is erg dankbaar”
Familie de Jonghe, Familie de Jonghe